Algemeen

Radio D.R.P is officieel ooit afgekort van “De Rotterdamse Piraat”, die werd opgericht eind 2007. We hadden toen slechts 1 kanaal en daar draaiden we alle soorten muziek. Van Nederlandstalig tot aan House en Hardstyle. Na een kleine twee jaar ging het ‘roer’ ineens drastisch om. In plaats van 1 kanaal met een grote variatie aan verschillende soorten muziek, werden er 2 thema kanalen gelanceerd; House en de jaren 80/90. Sindsdien staat D.R.P niet meer voor De Rotterdamse Piraat maar voor Digital Radio Productions. Vonden we wat volwassenere in de oren klinken. Later werd hier ook nog het kanaal Pop/Rock en Experimental aan toegevoegd.

Drive-in Show 

BlancoDrive-inHet kan zijn dat je Radio DRP tot nu toe alleen maar kent van feesten en partijen. De afgelopen twee jaar hebben we op diverse feesten gestaan met onze eigen Drive-in show. Grote kans dus dat je daardoor in aanraking bent gekomen met Radio DRP. Met de drive-in show zijn we wat minder gebonden aan een vast genre, want dan gaat namelijk de rem volledig los! Wil je weten hoe het zit en wat de mogelijkheden zijn voor een eigen feest met Radio DRP? Klik dan hier voor meer info…

 

Radio D.R.P zender overzicht:

PlayHouse

Radio D.R.P : House (online since 2009)

Dit is eigenlijk het kanaal waar alles mee is begonnen. Dit kanaal is dan ook het drukst beluisterde van de huidige kanalen. Op Radio DRP House hoor je 24 uur per dag, 7 dagen per week non-stop muziek uit de genres: Techhouse, Minimal, Big Room, Moombahton, Dubstep, Dance, Trance, Techno, Classics en nog veel meer. Neem daarom de naam House niet aan als gespecificeerd genre, maar zie het als een begrip!

Radio D.R.P : Pop/Rock [off-line]

DRProck

Dit is het kanaal dat werd geboren nadat Radio DRP House en 80’s/90’s een tijdje draaiden. We hadden dan ook nooit verwacht dat het de populariteit van het kanaal 80’s/90’s in zou gaan halen, maar dit is wel gebeurd. Op Radio DRP Pop/Rock hoorde je 24 uur per dag, 7 dagen per week non-stop muziek uit de genres: Pop, Rock, Indie, Ballads, Top40, Classics, Hardrock en nog veel meer. Ook voor Pop/Rock gold dat de naam niet als gespecificeerd genre diende, maar als een begrip! Helaas is na een aantal succes volle jaren, de stream plat gegaan wegens techische mankementen. Niet alleen de server, maar de volledige database van Pop/Rock is daarmee in rook op gegaan. Onduidelijk blijft het of deze stream ooit terug zal keren..

 

Radio D.R.P: Feest![off-line]

Dit was het nieuwste kanaal onder de Radio DRP vlag. Dit was de enige zender op het net, waar het 24 uur per dag en 7 dagen per week Feest! was.. Op Feest-ButtonRadio DRP Feest hoorde je non-stop muziek uit de genres: Nederlandstalig, Feestcafe, Foute Hits, Jaren 80/90, Salsa/Latin en nog veel meer… Eigenlijk was het zo’n grote variatie aan muziek om op ieder moment een ‘instant-home-party’ te kunnen bouwen in je eigen woonkamer of waar je ook bent! Helaas is ook deze zender wegens technische mankementen gesneuveld. Daarnaast was het aantal luisteraars niet hoog genoeg om de moeite te nemen om deze stream terug te laten keren.

%d bloggers like this: